Halloween kostumer

halloween kostumer på tilbud

køb kostume

Halloween

Halloween er en højtid der oprindeligt stammer fra USA, men er igennem de seneste år blevet mere og mere populært i Danmark, især ser vi en stor stigning i salget af halloween kostumer til børn. Halloween falder på den 31. oktober hvert år og bliver også kaldt Allehelgensaften og ligger dagen efter Allehelgensdag. Det er højtiden, hvor vi alle sammen klæder os ud i et uhyggeligt halloween kostume, oftes som overnaturlige væsner, såsom spøgelser, monstre, djævle, zombier og andre uhyggeligheder. Vi udhuler græskar og skærer uhyggelige ansigter i dem og bruger dem som lanterner, kaldet Jack O-lanterner, samt pynter vores hjem med spindelvæv og edderkopper.

Halloween er en højtid for mennesker i alle aldre, børn som voksne. Derfor har vi selvfølgelig et stort udvalg af Halloween kostumer til både børn og voksne. Dette være sig zombie kostumer, hekse kostumer, Dracula kostumer, mumie kostumer, djævle kostumer, monster kostumer, spøgelses kostumer og mangle flere og der er både kostumer til ham, hende og børnene.

Et Halloween kostume er ikke fuldendt uden de rigtig detaljer og derfor har vi også det nødvendige tilbehør til at gøre dit Halloween kostume så fuldent og uhyggeligt som muligt. Disse former for tilbehør er blandt andet kunstigt blod, masker, vampyr tænder, parykker og lignende. Derudover er en rigtig Halloween fest ikke fulendt uden de rette dekorationer og dem kan du selvfølgelig også købe hos os.

Halloween traditioner

Halloween i USA er meget lignende den danske Fastelavn, dog er Fastelavn mere børnenes fest, hvor Halloween er lige så meget de voksenes fest. Derudover er Halloweens tema mere gys og gru i forhold til Fastelavn. Til Fastelavn banker de udklædte børn på naboernes døre og beder og slik og USA’s tradition ved Halloween er meget lignende, hvor de går ’trick or treating’, som på mange måde er det samme. Dog er vi jo meget inspireret af USA og selvom deres halloweenfest minder meget om vores fastelavn har vi med åbne arme taget den til os. Lige som med valantinedags var halloweenfesten noget de fleste danskere var meget skeptiske overfor og tænkte det bliver aldrig til noget her i Danmark, nu om dage er det næsten lige så stort som vores fastelavn.

Halloween har også sine egne traditionelle farver, som er sort og orange. Farver det bliver brugt til at pynte op, dekoration og i nogle Halloween kostumer. Og ikke mindst farven på de græskar, som man traditionen tro udhuler og skærer ansigter i og anvender til Jack o-lanterner.

Halloween kan på mange måder kategoriseres som gysets fest, da de fleste er klæde ud som overnaturlige væsner, såsom monstre, zombier, mumier eller lignende og der udsmykkes med spøgelser, kunstigt blod, edderkopper og spindelsvæv. Derudover er gyserfilm en stor inspirationskilde i denne højtid sammen med uhyggelige historier, som også gerne fortælles til Halloween fester.

Disse traditioner og skikke, der er forbundet med Halloween, er blevet dannet og udviklet over tid. Som et eksempel kan vi tage græskarene som vi udhuler og skære ansigter i og bruger som den såkaldte Jack O-lanterne. Disse Jack o-lanterner blev til at starte med brugt til at huske de sjæle, som blev holdt i skærsilden. Traditionen med at skære i græskar startede i USA i 1837, men blev først knyttet direkte til højtiden Halloween i slutningen af det 19. århundrede. Mange påstår af den tradition faktisk stammer fra Læsø i Danmark, hvor man i stedet for at bruge græskar benyttede sukkerroer man da disse var svære at få fat i over i USA benyttede man derfor græskar i stedet.

Halloweens historie

Halloween er, som tidligere nævn, en meget populær og traditionsbundet højtid i USA og bliver med tiden større og større i Danmark. Den første gang man afholdt Halloween i Danmark var i 1998 og med tiden er højtiden kun blevet større og forskellige danske forlystelsesparker med mere arrangere hvert år Halloween arrangementer, hvor folk kommer udklædt og der er forskellige begivenheder og blandt andet en konkurrence om bedste udklædning. Og det er også i stigende grad blevet populært at private personer afholder Halloween fester, hvor man invitere venner og familie til Halloween fest, hvor det er pyntet op og alle kommer i Halloween kostumer.