Aalborg karneval 2022

Så er de praktiske informationer om årets karneval i Aalborg endelige kommet på plads. Årets tema er “der var en gang”, og kan som ofte fortolkes på flere måder. Det kan være en henvisning til de gamle eventyr, men det kan også være et tilbage blik på en anden tid i dit liv. F.eks. der var en gang jeg var skater, hvorfor du finder det vildeste skater kostume som din udklædning, eller der var engang jeg deltog som havfrue, og du finde det gamle havfrue kostume frem fra nederste skuffe. Altså et tema med masser af muligheder for at finde nogle sjove og spændende kostumer.
Årets karnevals konge er Johnny Reimar, som her i sidste uge blev kronet på Rådhuspladsen i Aalborg. Et rigtigt godt valg, så mon ikke vi ser et par ekstra smølfer i år. Er du i tvivl om hvilke kostumer du skal vælge, så finder du masser af inspiration her på vores forside eller i vores blog. Det samme gælder dig som mangler inspiration til et godt sidste skoledags kostume, eller blot mere information on denne kommende begivenhed.

Stjerneparaden Aalborg karneval med Alphaweb

Praktiske informationer om karnevallet

Som altid har vi her lidt praktiske informationer om årets karneval, så nu er der ikke længere nogen undskyldning for at gå glip af masser af sjov underholdning her i Aalborg. For mange er dette jo en af de vigtigste begivenheder i Aalborg. Lad os starte med at tage et kig på hvad der kommer til at ske, hvornår de forskellige begivenheder finder sted.

I år kommer skal vi med en vogn hvor folkene fra Alphaweb et webbureau i Aalborg, der laves SEO og hjemmesider til virksomheder i Ålborg, står bag.

Fredag d.20 maj – International parade

Karnevallet starter fredag den 20. maj med den store internationale parade, hvor vi vil kunne se masser af professionelle karnevalsgrupper fra hele verden. Denne parade er udelukkende for de øvede grupper som har tilmeldt sig, så derfor kan vi forvente masser af flotte kostumer og spektakulær dans. Der kommer deltager fra en stor del af verden, lige fra japan, syd Afrika, Holland til Brasilien. Så selvom man måske ikke selv har mulighed for at være med i paraden, er det altid en oplevelse at komme ind og mærke stemningen og se de flotte paradegrupper. Mange af disse grupper er på et helt andet niveau end hvad vi normalt ser i selve stjerneparaden, så er vejret godt, er det bestemt værd at tage ind til Aalborg og se dem. Men jeg vil nu til en hver tid anbefale at man selv prøver at deltage i paraden, det er som regel langt sjovere end blot at stå og se på.
Lige som det for de besøgende bliver spændende at se havnefronten, Aalborgtårnet, Jomfru Ane Gade og alle da andre spændende seværdigheder i Nordjylland.

Lørdag d.21 maj – Børnekarneval

Lørdag den 21 maj starter børnekarnevallet 10.00 på Gabels Torv. Her vil der være mulighed for ansigtsmaling og andre aktiviteter, inden paraden starter klokken 11. I paraden kan du vise dit kostume frem og danse med alle de andre glade børn og voksne. Efter paraden vil der være fest i Den Fortryllede Park, hvor der er masse underholdning, aktiviteter og musik for børn. Prisen for at deltage i børnekarnevallet er 50 kroner.

Lørdag d.28 – Stjerne paraden

Om lørdagen starter så det de fleste vil betegne som det rigtige karneval. Her deltager omkring 60.000 festglade deltagere i den store stjerne parade, som starter mellem 10 og 11, alt efter hvor man starter fra. Som noget nyt vil der i år være mulighed for at købe forskellige VIP pakker, der giver ekstra muligheder til dig der ønsker lidt ud over det almindelige.

Har du endnu ikke prøvet at være med til Karneval i Aalborg, så bør du bestemt overveje at deltage. Det er utrolig sjovt, hvad enten du er 18 eller 38. Du vil opleve en stemning som man ikke finder mange steder når over 50.000 festglade Aalborgensere danser gennem byens gader i de vildeste og mest fantasifulde udklædninger.
Virker selve optoget lidt for stort og overvældende, så find en simpel udklædning og smut ind i Jomfru Ane Gade, find et hyggeligt sted og få et par øl og ny den gode stemning som er i hele byen den dag. Ellers har du også mulighed for blot at tage ind og deltage som tilskuer til paraden, dette alene giver også et lille indblik hvilken fantastisk stemning der på en dag som denne. Dette giver måske lidt mere lyst til at selv deltage næste år.
Karnevallet i Aalborg er en speciel begivenhed, og noget som er helt specielt for Aalborg. Folk kommer hele dagen (ja endda mange fra andre lande) for at tage del i denne sjove og underholdende fest. En fest som bestemt kan anbefales for alle i Aalborg, hvad enten i er unge eller ældre. Mange af jer vil sikker være overrasket over hvor mange på 50 eller derover som faktisk stadig deltager i karnevallet.

Deltag samme med:
Alphaweb
Ved Stranden 22, 4. Th.
9000 Aalborg
+45 24926810
[email protected]

Comments are closed.