Hvad skal du være opmærksom på når du skal købe fastelavnskostume til dit barn?

Alfe prinsesse udklædning købt i en online webshopDet kan godt være, at du selv som barn ikke var den store tilhænger af at klæde dig ud og vise dig frem – for helt ærligt – det er ikke os alle, der per automatik elsker at tage kostumer på og foregive at være en anden. Men det er ikke ensbetydende med, at dit barn har det på samme måde. Måske elsker de netop at klæde sig ud og føre sig frem, og så står man jo som forælder og bakker op og føler glæde ved, at sønnike eller datteren har mod på at klæde sig ud.

Den helt store udklædningstradition i Danmark er fastelavn mellem vinter og foråret. Fastelavn har herhjemme udviklet sig til at være børnenes fest og i særdeleshed børnenes udklædningsfest. Børnefamilierne får fastelavnsrisene at føle allerede i vuggestuen, hvor der mange steder, formentlig også de fleste steder, holdes fest med udklædte børn. Og sådan fortsætter det i hele barndommen, om man vil det eller ej, i børnehaven, skolen og idrætsforeningen, hvor der bliver slået katten af tønden, mens man derhjemme giver ungerne lov til at gå ud for at rasle penge ind og synge fastelavnssange for både naboer og venner. Selv de helt små børn eller en baby kan man også finde en smart og flot udklædning til. Så selvom dit barn ikke er særlig gammel, er det ikke nogen hindring. Min egen datter på 3 som lige er flyttet over i sin nye juniorseng, blev klædt ud i et flot fe kostume, i så hun lignede en lille klokkeblomst prinsesse. En flot udklædning som jeg havde købt i en tilfældig webshop på Internettet, da jeg var lidt for doven til at gå ned i den lokale kostume butik den dag. Dette på trods af at der er kommet 2 nye kostume butikker her i Aalborg inden for det seneste år. Heldigvis er det nemt at finde nogle flotte fastelavnskostumer nu om dage.

Monster kostume - et spændende fastelavnskostume til børnFor de fleste børn er der især to ting, der gør sig gældende, og som skal være på plads, når det er fastelavn: Man skal klædes ud og der skal slås katten af tønden, hvor man kan være så heldig eller dygtig at blive kåret som årets kattedronning eller kattekonge. Hvis traditionerne er fastlagte i forhold til selve det at fejre fastelavn med piskeris, sange og tøndeslagning, så er det mere individuelt, om man som barn eller forælder foretrækker at købe et fastelavnskostume eller lave det selv.

fastelavnsudklædning - udklædning til fastelavn

Lad barnet bestemme

Det vigtigste at være opmærksom på her, er at barnet selvfølgelig skal være med til at bestemme hele vejen fra snak om, hvilket kostume man skal vælge i år, til købet eller processen, hvor kostumet skal laves. Det kan ikke hjælpe noget at man som far eller mor kommer hjem med et prinsessekostume eller Batman udklædning, hvis barnet ikke har ytret ønske om det og meget hellere vil klædes ud som noget helt andet!

Typisk er børnenes foretrukne kostumer inspireret af de nyeste figurer fra film, tv eller spil, og det kan nogle gange være den rigtige løsning for dit barn. Nogle vil nok kalde det den nemmeste løsning, og det er da rigtigt, at det ikke er her, at man udvikler en kreativ idé sammen med barnet. Til gengæld er det måske det eneste, søn eller datter har lyst til, og så er der ikke mange andre veje at vælge, med mindre det lykkedes dig at overtale barnet til at finde et andet fastelavnskostume.

Comments are closed.