Hvor stammer halloween fra?

halloween i danmarkHalloween blevet fejret af millioner af mennesker hvert år over hele verden, dog især i USA. Huse bliver dekoreret, og vi pynter vores haver for at gøre dem så uhyggelige som muligt. De køber de mest uhyggelige halloween kostumer og tager ud og rasler penge ind på samme måde som vi kender det fra fastelavn. I de senere år er Halloween dekorationer blevet mere og mere komplekse og avancerede. Det er næsten, som om flere og flere mennesker går lige så meget op i Halloween som de går op i julen.

Den bedste del af Halloween er Haunted house og Halloween kostumer. Flere forskellige typer af mennesker fejre denne fest på den ene eller anden måde, for nogle gælder det og at få sit hus til at se mest uhyggeligt ud, for andre er det mere en spirituel fest hvor man mindes de afdøde. Men hvor mange af os ved lige hvor Halloween stammer fra, hvad er denne højtid virkelig handler om? For mange er det en tradition at udskære smukke og skræmmende græskarhoveder, men det stemmer faktisk fra en gamle europæiske højtid kendt som Samhain, men er var ​​Halloween dog meget forskellige fra, hvad vi fejre i dag. I modsætning til hvad nogle mennesker måske troede har der aldrig været noget form for ondskab tilknyttet Halloween.

Nu om dage nyder vi hovedsagligt Halloween på grund af de seje kostume som vores børn bruger, ja nogle steder endda sammen med de voksne som også iklæder sig Halloween kostumer, der spænder fra grueligt skræmmende til ret sjove. Især i usa venter børn spændt på årets Halloween fest, som de elsker at gå ud og lave slik eller ballade, vandrer op og ned ad kvarter gader banker på døre og holde deres tomme slikposer frem.

Ofte forbinder man halloween med billeder af hekse, koste, kedler, edderkopper, sorte katte, ånder og spøgelser og græskar lanterner. Især græskar lanterner og figur er blevet en kunst form for mange, både i Danmark og udlandet. Nogle af os prøver endda at vinde lokale konkurrencer for at se, hvem der kunne snitte de mest skræmmende eller sjoveste græskarhoveder. Idéerne om hekse, djævelen og monstre som er forbundet med Halloween er senere tilføjelser til højtiden som vi fejre i slutningen af oktober. Halloween har i virkeligheden sine rødder i den keltiske kultur. Mange af de traditioner, vi observerer i dag, kommer direkte fra det irske. Nu har i så en lidt bedre svar på spørgsmålet hvor stammer halloween fra.

Comments are closed.