Kostumer og udklædning – Aalborg Karneval

Nu er det kun et halvt år igen til et af årets største begivenheder, nemlig Aalborg karneval som afholdes omkring den 23. maj. Det er efterhånden gået hen og blevet en begivenhed der strækker sig over en hel uge, med alt lige fra karnevalsløbet, børnekarneval, diverse parader og maskeraden. Men det som de fleste af os jo nok forbinder med Aalborg karneval, er det store optog gennem byens gader, hvor over 80.000 personer i kostumer og udklædning, går igennem byen til høj musik og brasilianske samba rytmer. Dette er selvfølgelig også en begivenhed som vi her på billige briketter, også deltager i. Vi faktisk snakket om at bygge vores egen brændvogn, klæde os ud som pejsebrænde og deltage i paraden, som et slags PR stunt for vores virksomhed, men syntes alligevel at karnevallet allerede, er gået hen og blivet en smule for kommercielt.

Læs også: Karnevallet i Aalborg

børnekostumer til karneval og fastelavn

En stor det af det at deltage i Aalborg karneval, er at finde det helt perfekte kostume. En udklædning som man syntes passer perfekt til en selv, men også noget som alligevel er unik nok til at man også ser 20 andre i præcis det samme kostume, i løbet af dagen. Dette er nemlig et af de største problemer med købe kostumer, du kan være helt sikker på at mange andre også kommer i samme udklædning. Chancen for dette var lidt mindre førhen, da udvalget af kostumer var noget mere begrænset, og ofte så ringe at man lige så godt kunne lave det selv fra bunden. Nu om dage er udvalget betydeligt større og kvaliteten også meget bedre. Dette gør at flere og flere vælger at købe et færdigt produkt på sider som f.eks. karnevalsshoppen.dk i Aalborg, eller Billig Billy. Du får så også en fin udklædning som ofte er ret gennemført. Men den vil næppe blive unik. Derfor er der også mange som vælger selv at lave deres kostume ud fra et eksisterende. F.eks. kan man købe en hekse dragt, modificere den med edderkopper, spindesvæv, knogler osv. Lave en simpel kost af nogle grene, male den sort, og pludselig har du et flot kostume, som ingen andre har. Det kan så godt være det mindre lidt om flere af de andre, men det er alligevel unikt nok til at skille sig ud fra mængden og få dig til at fremstå som en der har gjort lidt ekstra ud af det. Kostumer og udklædning er for mange en af de vigtigste ting ved Aalborg karneval, og derfor er der også rigtig mange som vælger at bruge masser af tid eller penge på lige netop den del. Men der er også en stor del som blot deltager for at tage del i den gode stemning og opleve en fest sammen med sine venner, og for dem kan det være udklædning nok lige at smide lidt farve i hoved, eller en sort plastik sæk uden på sit tøj. Det behøver ikke koste en formue at deltage, eller at man skal bruge masser af tid på at lave en god udklædning. Ofte skal der ikke ret meget til før at man er klædt nok ud, til at man sagtens kan deltage i karnevallet og få en super oplevelse ud af det. Men det er nu engang en smule sjovere, hvis man kommer som en gruppe der har et fælles tema. Det kan f.eks. være Disney, hvor de kommer udklædt som Aladdin, Pocahontas, Anders And eller hvad man nu lige har af ynglings Disney figur. Se. f.eks. denne her artikel om kostumer og udklædning her.

Har du endnu ikke prøvet at deltage i et sådant karneval, så kan det bestemt anbefales, smut f.eks. ind på karnevalsshoppen eller en anden online webshop og se hvad muligheder der er for at købe et kostume, eller få inspiration til at lave din helt egen udklædning. Især karnevallet i Aalborg er altid et hit, og virkelig sjovt at deltage i. Af en eller anden grund så er det i Aalborg en af de største feste i hele Danmark, så er man til fest og sjov, så bliver det ikke meget bedre.

Kostumer og udklædning er noget som vi alle jo elsker, og en ting som kan gøre selv den mest kedelig fest til noget helt specielt. Og den bedste udklædningsfest af dem alle er selvfølgelig Karnevallet i Aalborg.

Comments are closed.