Sidste skoledag – hvad skal vi klæde os ud som?

Sidste skoledage - sådan finder du det perfekte kostume eller udklædning i en online webshopSkolernes afslutning nærmer sig hastigt, og masser af elever mangler stadig at finde ud af hvilket kostume de skal vælge til denne dag. Enkelte gider slet ikke døje med at klæde sig ud eller overhoved ligge nogen energi i denne specielle dag, hvilket er lidt en skam da denne dag kun kommer en gang, så hvorfor ikke gøre lidt mere ud af den, så det bliver en dag man ikke glemmer igen. Min egen sidste skoledag var desværre ikke noget særligt, vi løb rundt på skole, iklædt masker, kastede karameller og vandballoner ind til de mindre klasser. Spillede fodbold med lærerne og var sociale med sine klassekammerater. Jeg husker det som en god og hyggelig dag, men så hellere ikke mere end det. Har i weekenden talte jeg med min søster om det med den sidste dag i skolen, og i hendes datters klasse havde de gjort rigtigt meget ud af det. Alle pigerne var klædt ud som cheerleaders, og drengene klædt ud som amerikanske fodboldspillere. Der var lavet corndogs og chilidogs, købt et par Budweisers og nogle af eleverne havde endda lejet en stor lyserød Cadillac og chauffør til at køre dem i skole den dag. Jeg er sikker på, at det ikke bliver en dag de glemmer med det samme. Se også vores side om traditionerne og valg af sidste skoledags kostume her

Valg af sidste skoledags kostume

For mange er den sjoveste ting ved sidste skoledag valg af kostume. At finde det helt perfekte sidste skoledags kostume, kan være noget af en udfordring, især hvis man i forvejen har en travl hverdag. Så her er et par tips til at gøre denne process med at vælge de helt rigtige sidste skoledags kostumer – lidt nemmere.

Køb dit kostume

Lad være med helt at skippe udklædningen, eller blot nøjes med en simpel maske eller hat. Udklædningen er vigtig og har man tiden til det, så kan det være sjovt selv at lave sit kostume. Men for mange er dette en besværlig process som man ikke gider ligge den energi, der kræves. Så hellere bruge de cirka 200 kroner på at købe en færdig udklædning, køb evt. lokalt og spar fragten eller gå sammen med nogle andre og køb online et sted med gratis levering over en bestemt pris.

Vælg et tema

At være klædt ud er altid lidt sjovere når man er en del af noget større. Mangle har sikkert oplevet til karneval, fastelavn eller Halloween at man føler sig lidt alene og sær, når man står der i sin udklædning. Denne følelse forsvinder helt når man er en del af en gruppe med et fælles tema. Som f.eks. landsholdet, ninja turtles, superhelte osv. Derfor er det ofte en god ide at man snakker sammen og beslutter sig for et overordnet tema til sit sidste skoledags kostume.
Sidste år var vi en flok der havde klædt os ud som voksen baby, og lå i en kæmpe babyseng nogle andre skubbede rundt med.

Inddrag hele klassen

Der sker tit at der er nogle i klassen man ikke snakker så meget med, de holder sig måske lidt for sig selv eller er blot ikke så sociale som resten af klassen. Her er det vigtigt at man også prøver at inddrage dem i dagen og netop det med at vælge et tema som alle er med i, kan være en god måde til dette. Dette kunne f.eks. være pirater, Star Wars, superhelte eller noget helt andet. Kun kreativiteten (og ens tid og økonomi) sætter grænsen.

Optag det

Har man gjort rigtigt meget ud af sit tema, så er det lidt en skam hvis man så 4 år efter, ikke helt kan huske hvad det var man er klædt ud som. Det er for mange også en af de sidste gange, de kommer til at se de fleste af deres klasse kammerater, så derfor kan det være en rigtig god ide at optage det på video. Selvom de fleste mobiltelefoner nemt kan klare jobbet, så er det ikke helt det samme som et ordentligt kamera. Så hvis i har mulighed for det, få en lære eller anden voksen til at lave nogle optagelse og billeder i løbet af dagen. Så har i altid et godt minde om den sidste dag på skolen.

 

pirater til sidste skoledag
Pirater – et muligt tema for klassen
 

Comments are closed.