Tyrolertøj

Tyrolertøj – hvad skal man have på?

Er det første gang man til en oktoberfest, kan det måske være svært at finde ud af hvilken slags tyroler kostume man skal bruge. Det er lidt forskellige modeller at vælge imellem, og mange vil gerne, især første gang, være sikre på at de har fundet det helt rigtige tyrolertøj. Der er ret stor forskel på hvad man bruge som mand og som kvinde, men lad os prøve at tage et hurtigt kig på noget tyroler tøj, som man bestemt ikke går helt galt i byen med. Det er vigtigt at vælge den helt rigtige Tracht. Du kan finde mere info om tyroler kostumer og oktoberfesten generelt her på Onlinekostumer.dk – tyroler kostume

Tyrolertøj til mænd

Det klassiske tyroler kostume til mænd består af

  • Læderbukser (helst dem med sele, men uden er også acceptabelt)
  • Lange hvide sokker (husk at trække dem lidt ned)
  • En ternet skorte (Har man ikke med tern, kan en ensfarvet også bruges til nød)
  • Sorte eller brune lædersko (selvom mange benytter træsko, er det dog et no go)
  • Drop også tørklædet, selvom det kommer som standard i nogle sæt.

 

tyrolerkostume til mænd - en smart lederhosen eller Tracht

Læs mere om årets Oktoberfest i München

Det vigtigste er at bukserne, også de korte slags, går ned under knæene, også når du sidder.
Er det første gang man skal til en Oktoberfest, og er det ikke den ægte nede i München, så kan man fint nøjes med et billigt kostume, fra den lokale kostumebutik. Men er det noget man regner med at komme til hvert år, eller skal man til Tyskland og fejre feste. Så bør man overveje at købe kvalitet, frem for det helt billige. Men hvorfor er tyroler kostumer så populære? Det kan du læse meget mere om her.

Tyroler tøj til kvinder

Når vi snakker tyroler kostumer til kvinder, er det noget anderledes end det som mændene bruger. Typisk kommer kvinder i et sæt, som består af følgende.

  • En traditionel Dirndl kjole (også kaldet en Heidi kjole)
  • Et skørt.
  • Hvid bluse med korte ærmer.
  • Strømpebukser.
  • Et par pæne sko uden hæl.

 

Tyrolertøj til kvinder - vælg den rigtige Dirndl kjole

Det vigtigste her, er hvordan ens skørt er bundet. Er det bundet på højre side, betyder det at man er i forhold, er det bundet på venstre side, betyder det at man er single. Ret smart ikke?
Selvom om mange af de almindelig tyroler kostumer til kvinder, kommer med en temmelig kort kjole, så bør den faktisk går til under knæene, lige som med bukserne til mænd. Det med de helt korte og frække kjoler er en nyere ting, som kostume firmaer prøver at sælge dig. Ofte noget som også er vildt populær til nærmest en hver alpefest.

Nu burde du have en lille ide om, hvordan du skal komme udklædt når du skal til din næste oktoberfest. Overvej evt. at deltag i en af de mange danske version af oktoberfesten og find det perfekt tyrolertøj her til.

Comments are closed.