Aalborg Karneval 2013

karneval i Aalborg - Aalborg KarnevalNu er det kun en måned igen til det store karneval i Aalborg der i år afholdes d.25 maj. Temaet for karnevallet er Engle og Demoner, så vi kan forvente at se store dele af optorvet klædt i rødt og hvidt.
Det første karneval fandt sted lørdag den 28. maj 1983, så det er en fast tradition der har kørt i 30 år og hvert år tiltrækker mange tusinde besøgende fra hele landet og udlandet.
Karneval i Aalborg huskes for mange som en dag hvor både ung og gamle klæder sig ud i forskellige kostumer, og til sprøde samba rytmer går gennem Aalborgs gader mens de drikker sig mere og mere beruset inden de når frem til kildeparken hvor festen for alvor går igang med musik fra forskellige populære bands.

Men udover den store parade som de fleste kender, er der også flere andre begivenheder tilknyttet aalborg karneval. F.eks. Battle of Carnival Bands sin er et stort internationalt karnevalsshow, hvor der kommer masser af karnevalsgrupper fra både ind- og udland der alle konkurrerer om at blive “Årets bedste karnevalsgruppe”. Denne begivenhed afholdes ofte om fredagen, dagen inden det store karneval. For mange er dette en endnu sjovere begivenhed end selve hoved karnevallet.

Se mere om det store karneval i 2016

Men allerede uden inden afholdes der efterhånden ret populære børnekarneval, hvor børn fra aalborg sminkes, klædes ud og går fra C.W. Obels Plads til kildeparken. Vi kommer med stor sandsynlighed til at se endnu flere specielle tiltag til karnevallet over de næste par år. En af de ting jeg tror kommer til at ske, er at en del af det fokus som er på den store parade flyttes over på flere mindre begivenheder. F.eks. ting som børnekarneval, karnevalsløb og andre sjove aktiviteter.

Desværre var karnevallet tæt på at blive afholdt for sidste gang i 2012 da det i flere år havde kørt med underskud. Heldigvis blev der med hjælp fra erhvervslivet lagt en ny plan der i større omfang indrager lokale virksomheder som sponsorer her i 2013, samt en del nye tiltag der skal hjælpe med til at gøre Aalborg Karneval endnu mere spændende og kunne tilbude flere oplevelser til et bredere udvalg. Et af initativerner er det såkaldet loyalitetsarmbånd som sikre en adgang til kildeparken, men også forskellige fordele og rabat i forskellige butikker over hele karnevals ugen. Derudover giver armbåndet adgang til ting som VIP toiletter, Vand osv. gennem hele optoget. Det bliver ihvertfald rigtig spændende at se hvordan karnevallet bliver i år og hvordan de nye tiltag er med til at løfte en festelig begivenhed til endnu større højder.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.