Aalborg karneval 2015

marketing og webdesign  til online webshopsNu er det “snart” ved at være tid til det store karneval i Aalborg, og for mange betyder det er de allerede nu er gået i tænkeboks for at finde den perfekte udklædning til dette års karneval. I år bliver det 32 gang at Nordeuropas største karneval afholdes i Aalborg. For mange er karnevallet meget mere end blot at smutte ind i karnevalsshoppen og købe det første og bedste kostume man falder over. Der skal findes et gruppe tema, og gerne et som passe med temaet i karnevallet, kordineres kostumer med resten af gruppen, evt. laves en vogn af en eller anden slags. Så for nogle kan dette projekt sagtens strække sig over 2-3 måneder. Det overordnede tema i dette års karneval er “Tabu”.
Har du endnu ikke prøvet at deltage i karnevallet kan dette bestemt anbefales, det er en helt speciel oplevelse hvad enten man er 18 eller 40, så er altid sjovt at klæde sig ud og festen igennem en hel dag, sammen med tusindvis af andre festglade mennesker. Folk er ofte rigtig kreative når det gælder om at finde den perfekte udklædning. Det er alt lige fra at klæde sig ud som hele familien Simpsons, en gruppe Fragler eller et levende hegn. Det er nærmest ikke det, som man ikke har set i karnevallet efterhånden. Bor du i Aalborg, så bør du kraftigt overveje at tage med til årets karneval. Ikke alene er det en af de sjoveste begivenheder her i Danmark, men også utrolig billigt sammenlignet med lignende begivenheder.

Læs også: Aalborg Karneval 2022

Hvordan foregår det?

I de gode gamle dage, var karnevallet blot selv optoget hvor man samles et bestemt sted og efterfølgende gik igennem Aalborgs gader. Nu er det bliver til en begivenhed der strækker sig over en hel uge, med underholdning for både børn og voksne. Her er nogle af de aktiviteter der kommer til at foregå i karnevalsugen.

Karnevalsløbet

Et af de nyere tiltag til karnevallet er karnevalsløbet. I år vil der blive et løb for de voksne og et for børnene. Her deltager man udklædt i en af de følgende 2 aktiviteter.
Børneløb (for børn under 14 år) – Dette er et løb på 1000 og som starter kl. 17.00
Voksenløbet er denne gang en stafet på 3x2000m og starter kl. 19.00

Battle of Carnival Bands

Battle of the Carnival bands består af karnevalsoptræden med internationale og lokale grupper, som underholder med forskellige typer af gøgl og musik samt en parade igennem byen. Denne spændende begivenhed kommer til at foregå fredag d. 15. maj 2015 kl. 15.30-23.00.
Se de mange spændende grupper fra både Aalborg og andre større byer i Europa og sydamerika.

Børnekarneval

Børnekarnevallet har været med i nogle år efterhånden, men er vokset i størrelse lige siden det først blev introduceret. Det afholdes Lørdag d. 17. maj kl. 9.30 – 15.00 og er for børn op til 16 år. En rigtig god mulighed for at klæde sig ud sammen med sit barn og få en uforglemmelig dag med festlige farver og højt humør. Er man mor til en baby, så er man også velkommen til at køre en tur med sin lille i barnevognen og se på de mange sjove udklædte børn.

Maskerade

Lørdag d. 16. maj 2015 kl. 19.00 – 24.00 afholdes maskeraden for andet år i træk. Her er fokus på den klassiske maskerade som stammer tilbage fra Italien. Det vil blive afholdt i kildeparken, i et telt med plads til 500 udklædte festdeltager. Her vil være masser af underholdning med musik og dans, god mad og drikkelse, hvor der festes igennem indtil midnat hvor maskerne falder. Opdatering – pga. alt for få tilmeldinger så blev maskeraden desværre aflyst i år. En skam da dette ellers var et af de få tilbud til de lidt ældre.

Stjerneparaden

Dette er selve kernen i Aalborg karneval. En parade igennem byens gader med over 60.000 udklædte karnevalister fra både Danmark og udlandet og over 100.000 tilskuere. Paraden starter 3 forskellige steder i byen og ender inde i kildeparken, hvor der er masser af underholdning og mulighed for at købe mad og drikke. Se de mange flotte kostumer og udklædninger, både hos professionelle og glade amatører.
Dette er en af de allerstørste festlige begivenheder i Danmark, og en begivenhed som du bestemt ikke bør snyde dig selv for. Det kan bestemt betale sig at tage med til den og være en del af dette sjove og festlige arrangement i Aalborg midtby.

børne og babysenge fra BabyBob og DanBaby

Praktiske oplysninger:
Dato: 15. Maj til og med lørdag den 23. Maj
Sted: Aalborg
Pris: Cirka 125 kroner per person.

Comments are closed.